středa 24. března 2010

Kerblík











Dnes vám chci představit aromatickou bylinku zvanou Kerblík třebule.




Používá se stejně jako zelená petrželka, pažitka, bazalka nebo estragon. Je součástí francouzského koření FINES HERBES a sedmi bylin pro frankfurtskou omáčku.




Má zvláštní nasládlou petrželovo anýzovou chuť a vůni. Sekanou bylinou kořeníme až na poslední chvíli, protože zahříváním ničí aroma.




Obsahuje éterické oleje, minerální látky, vitamín A a C.




Pěstování je velice jednoduché, je to jednoletá , rychle rostoucí bylina. Vysévá se několikrát do roka, od března do září. Rostlina má rychlý růst, dozraje za 6 týdnů.




Pokud nechcete, aby se z vaší zahrady stal zelený kerblíkový koberec, tak nesmíte dopustit, aby rostlina vysemenila.




Moje zkušenosti vidíte na fotografii !

1 komentář:

  1. Moc zdravím, kerblík pěstuji a používám do salátů.Máme je moc rádi.Měj se krásně mokopa

    OdpovědětVymazat

JEŠTĚ Z DOVOLENÉ

 Dobrý den, milí zlatí ! Z médií troubí alelujá gloriá, ale já jsem myšlenkami pořád v těch zvláštních zemích severně od nás. V přístavní...